Sunati acum:
0722 11 44 11

Ochelari de schi , cum alegem ?

Cand trebuie sa alegem ochelarii de schi , e foarte important sa se analizeze cateva caracteristici care ne pot ajuta in actiunea noastra respectiv : materialul , forma, conditiile atmosferice la utilizare si compatibilitatea cu o casca sau cu ochelarii de vedere.

Materialul :

Cei mai buni ochelari de schi sunt realizati in TPU (poliuretan termoplastic), pentru a garanta un dublu avantaj :
- deformabilitatea la orice temperatura , pentru a evita ca masca de schi sa devina rigida in caz de temperaturi scazute.
- cea mai buna absortie a socurilor pentru a evita spargerea lor si rezultarea unor situatii periculoase .

Marimea ochelarilor in functie de fata utilizatorului.

Nu toate mastile de schi se adapteaza la fel pe fata unui utilizator. Marimile ochelarilor de schi trebuiesc alese in functie de marimea fetei care poate fi medie-larga unde se va folosii o masca mai mare sau medie - mica pentru dame si copii. Mai exista si ochelari de schi de dimensiuni standard ce se adapteaza majoritatii utilizatorilor.

Conditiile atmosferice de utilizare :

Pentru a face fata conditiilor atmosferice diverse , exista ochelari de schi dotati cu lentile specifice in gradulde asigura o vizibilitate optima in orice situatie. Pentru a fi siguri ca putem face fata unor situatii multiple este bine sa ne dotam cu cel putin inca o pereche de ochelari de schi adaptata la conditii meteo diverse.

-Pentru Ninsoare si ceata :
Ochelari de schi cu lentile transparente sau galbene care maresc contrastul pentru a garanta o vizibilitate optima in conditii de lumina   slaba sau vreme rea sau in ocazii speciale cand schiati in nocturna.

-Cand este inorat :
Se utilizeaza ochelari se schi cu lentile portocalii sau albastre , foarte bune in conditii de lumina medie-slaba.

-Cand este soare :
Se folosesc ochelarii de schi cu lentile inchise sau/si oglinda cu caracteristici de antireflexie.

-Conditii variabile :

 In aceasta situatie ochelarii de schi trebuiesc sa fie dotati cu lentile intermediare de culoare usor maro sau chiar usor oglinda. Sunt cele mai bune in conditii de alternanta insorit / inorat.

 Un alt criteriu foarte important este compatibilitatea ochelarilor de schi cu ochelarii de vedere si/sau cu casca de schi. In principiu toate modelele noastre de ochelari de schi sunt compatibile cu castile de schi. In schimb privitor la compatibilitatea cu ochelarii de vedere trebuie alese modelele care au fost creeate special pentru acest aspect, respectiv gama "Snow Optical":

Exemplu de ochelari de schi compatibil cu ochelarii de vedere :

http://www.ochelarisoare.net/detalii.php?produs=84